Sadullah Gencer Sosyal Bilimler Lisesi

Adres
AYDINLAR MAH. CUMHURİYET BUL. SADULLAH GENCER SOSYAL BİLİMLER LİSESİ BLOK NO 64A TATVAN / BİTLİS
Vizyon
Eğitimde teknolojiyi etkin bir şekilde kullanan, sürekli gelişmeye açık , bilgi çağının gereklerini yerine getiren, bilgi birikimi açısından; eş değer kurumlarımızı yakalamayı değil geçmeyi hedefleyen bireyler olarak, çağdaş , kaliteli ve seçkin öğrenciler yetiştiren bir kurum olmaktır.
Misyon
Kendini en iyi şekilde ifade edebilen, fikri hür, vicdanı hür ve irfanı hür nesiller yetiştirmek için, her türlü kaynağı etkili ve verimli kullanarak; performans denetimi yaparak, teknolojiyi ve insan kaynaklarını güvenli ve verimli bir ortamda kullanarak, okul çevresine ve öğrencilerimize güvenli bir ortamda nitelikli eğitim vermektir.
Başarılar
  • 2011 Yılı Tübitak Proje yarışması "DERS ARTIK 40 DAKİKA" isimli proje ile Van Bölgesi Bölge 2.si olmuştur.
  • 2015 Yılı Tübitak Proje yarışması Sosyal Ağların (Facebook, Twitter vb.) Ortaöğretim Öğrencileri Üzerindeki Olumsuz Etkileri (Tatvan Örneği) Araştırması Van Bölgesi Bölge sergisine davet edilmiştir.
  • 2015 Yılı Tübitak Proje yarışması Akıllı Telefonların (Smart Phone) Ortaöğretim Öğrencileri Üzerindeki Olumsuz Etkileri (Tatvan Örneği) Araştırması Van Bölgesi Bölge 1. olarak Ankara finallerine katılmaya hak kazanmıştır.
  • 2016 Yılı Tübitak Proje yarışması Edebiyat dalındaki “EDEBİYAT ÇEMBERİ-OYUNLA ÖĞRENİYORUM EDEBİYATTAN KORKMUYORUM" adlı projesimiz Van Bölgesi Bölge 1. olarak Ankara finallerine katılmaya hak kazanmıştır.
  • 2016 Yılı Tübitak Proje yarışması Bilgisayar dalındaki "SORUYU YANITLA, İNTERNETE GİR" isimli projemiz Van Bölgesi Bölge 2.si olmuştur.
Öğretim Şekli :NORMAL EĞİTİM
Ders başlama : 08:00 Öğle Yemeği : 12:00 - 13:00 Ders Bitiş : 15:20
Merkezi Doğalgaz Isıtmalı kalorifer sistemi.
BİRİNCİ YABANCI DİL : İngilizce. İKİNCİ YABANCI DİL : Almanca.
Ulaşım
Okulumuza ilçe merkezinden yürüyerek 10 dakikada, dolmuş ile 5 dakikada ulaşabilirsiniz.
Servis Bilgisi
Okulumuzda servis hizmeti yoktur. Taşımalı öğrencilerimiz Taşıma servisleri ile gelmektedir.
Yerleşim Yeri
İlçemiz Van Gölünün kıyısında güzel bir ilçedir. Bitlis ve Van şehirler arası otobüslerle ilçe merkezine ulaşım mümkündür. Uçakla ulaşım için Muş ve Van Ferit Melen Havaalanlarını kullanabilirsiniz.
Okulumuz ilçe merkezindedir. İlçemizin il merkezine uzaklığı 25km dir.
2024 yılı için HAZIRLIK+4=30 9.SINIF(4 YIL) = 60
Taban-Tavan Puan Bilgileri
2023 YILI LGS YÜZDELİK DİLİMİ HAZIRLIK =20,00 2023 YILI LGS YÜZDELİK DİLİMİ HAZIRLIK SINIFI BULUNMAYAN = 17,40
OKULUMUZ HENÜZ MEZUN VERMEMİŞTİR.
HENÜZ MEZUN VERMEDİ.
VOLEYBOL-SATRANÇ-FUTBOL-BASKETBOL
Bilimsel Etkinlikler
ULUSAL SOSYAL BİLİMLER SEMPOZYUMU TUBİTAK BİLİM SÖYLEŞİLERİ DÜNYA YAŞANILABİLİR KALSIN PROJESİ
TUBİTAK PROJELERİ
ERASMUS PROJELERİ
OKULUMUZ PROJE OKULUDUR. KIZ PANSİYONU VARDIR.