Mrt

Orta Asya'dan Anadolu'ya Uzun İnce Bir Yol: Âşıklık Geleneği" Konulu Ulusal Lise Öğrencileri Sempozyumuna Katıldık.

Başarılarıyla her alanda kendini gösteren okulumuz 11/A sınıfı öğrencilerinden Yağmur KAVUT Okulumuz Türk Dili Ve Edebiyatı Öğretmeni Bilgen KAPLAN TAŞ danışmanlığında "Orta Asya eski Türk inançlarının Âşıklık geleneğine etkisi" adlı bildirisiyle 27 Şubat Salı günü çevrimiçi düzenlenen "Orta Asya'dan Anadolu'ya Uzun İnce Bir Yol: Âşıklık Geleneği" konulu Ulusal Lise Öğrencileri Sempozyumu'na katıldı.

Sempozyum Antalya Erünal Sosyal Bilimler Lisesi iştirakiyle gerçekleştirildi. Öğrencimiz bildirisinde "Orta Asya eski Türk inançlarının Âşıklık geleneğine etkisi" konusunu anlatmaya çalıştı. Sempozyum, çevrimiçi düzenlenmesine rağmen oldukça profesyoneldi.

Başta Antalya Erünal Sosyal Bilimler Lisesi'nin akademisyen, yönetici, öğretmen ve öğrencileri olmak üzere öğrencimiz Yağmur KAVUT'a desteklerini esirgemeyen Okul idaremize  ve öğrencimizin danışmanlığını yapan Türk Dili Ve Edebiyatı Öğretmeni Bilgen KAPLAN TAŞ 'a teşekkür ediyoruz.

Mrt

Okulumuz Kız Satranç Takımı İl genelinde yapılan Okul Müsabakalarında İl birincisi oldu. İlimizi bölge finallerinde temsil etme hakkı kazandı. Öğrencilerimizi tebrik ediyor. Emek veren öğretmelerimizi kutluyoruz.

Mrt

Okulumuz Yabancı Dil Zümresince Konferans salonumuzda H/A, 9/A, 9/B, 10/B 10/C  ve 11/C sınıfından öğrencilerimizin katılımı ile Bilgi Yarışması ve Kelime Yarışmaları düzenlendi. Oldukça heyecanlı geçen yarışmalarda 10/B sınıfının ekibi birinci oldu. Katılım sağlayan öğrencilerimizi tebrik ediyor. Emekleri için öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Şbt

Ortaöğretim Genel Müdürlüğümüzün Oku - yorum Yazı-yorum Projesi Kapsamında 22 Şubat 2023 Tarihinde Saat 10.30'da Tatvan Kültür Merkezinde Kutadgu Bilig İl Panelimizi Gerçekleştirdik. Panelimize Proje ortaklarımız  Bitlis Hikmet Kiler Fen Lisesi ,Tatvan Fen Lisesi Ve Okulumuz Öğrencileri Katılım Sağlayarak Sunumlar Yaptılar.  İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Bilal GÜR,  İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Hüseyin ULUDAĞ  Ve Şube Müdürlerimiz Programımıza teşrif ettiler.  Oldukça Başarılı  Geçen Panel Sonrasında Panelistlerle Toplu Fotoğraf Çekildi. Kutadgu Bilig Adlı Türk Edebiyatının Baş Eseri Detaylıca İncelendi. Konu Üzerinde Fikirler Beyan Edildi. Okul Müdürümüz Canser KARACA Projenin tanıtımını yaptı.  İl Müdürümüz Okumanın  Önemli Üzerine Bir Konuşma Gerçekleştirdi. Katkı Ve Katılımları İçin Herkese Teşekkür Ederiz.

Şbt

Milli eğitim bakanlığımızca Ahlat ilçemizde  organize edilen "Maziden Atiye Ahlat" kamp programına okulumuz öğrencilerinden Yunus Emre Bezyiş katılldı.

Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde 1 haftalık kampı içeren bu program kapsamında 10 farklı ilden gelen 80 öğrenci hafta boyunca çeşitli etkinliklerde katılıp değerli konuşmacılar tarafından yapılan konferansları dinledi.

Program süresince ; Ahlat gezisi, sanatsal ve kültürel etkinlikler, spor faaliyetleri,kitap tahlilleri ve çeşitli konuşmalar yapılarak öğrencilerin çok yönlü gelişimi sağlandı.

Şbt

Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Oku-Yorum Yazı-Yorum Projesi kapsamında  "Kutadgu Bilig" adlı paneli öğrencilerimizle gerçekleştirdik. Panelimize İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlerimiz İbrahim AYDIN ve Etem BALLIKAYA iştirak etmişlerdir. Katılımlarından dolayı öğrencilerimize, Öğretmenlerimize, şube Müdürlerimize,Panelist öğrencilerimize, danışman öğretmenimiz Sabahattin ÖZZERMAN'a teşekkür ederiz.

Ara

9.sınıf öğrencilerimiz Sanat Eğitimi Etkinliği kapsamında Türk ve Dünya müziğinden seçilmiş Mozart, Beethoven, Aşık Veysel, Neşet Ertaş, Zeki Müren gibi sanatçıları tanıtılmış, eserlerinden örnekler dinletilmiştir. Program sonunda öğrencilerle yapılan sunumlarla ilgili sorular sorulup hediyelerin verildiği bir yarışma yapılmıştır. (Özellikle yarışma kısmı öğrenciler için keyifli idi:) )

Ara

Okul Sporları Kapsamında Masa Tenisi İl Birinciliğinde Okulumuzu Temsil Ettik.

Ara

"DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ" projesinin ilk etkinliği olan "Bilen Oturur" u Safahat'tan kelimelerle 11/A sınıfında gerçekleştirdik. Öğrencilerimize ve emek veren öğretmenimiz Elif BAŞER'e teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuz Türk  Dili Ve Edebiyatı Öğretmenleri Elif BAŞER Ve Sinan ŞİMŞEk Koordinatörlüğünde Ortaöğretim Genel Müdürlüğümüzün Hazırlamış Olduğu Dilimiz Zenginliğimiz Projesinin İlk Toplantısı Okul Müdürü Canser KARACA'nın Başkanlığında Öğrencilerimizin Katılımı İle Gerçekleşti. Toplantıda Yönerge İncelendi. Yapılacak Çalışmalar Planlandı

Ara

Okulumuz Hazırlık Sınıfı Öğrencileri Türk Dilinin Gelişimine katkı sunan ve Hizmet eden kişiler ile ilgili bir sunum yaptılar. Emek veren öğrencilerimize ve Bilgen KAPLAN TAŞ öğretmenimize teşekkür ederiz.

Kas

Türkiye Geneli OrtaÖğretim Kurumları arası yapılan Eğitim Konulu Kısa Film Yarışmasında Patika adlı Kısa Filmimizi Taş Evleri ile Meşhur  Hizan İlçemizin Uzuntaş Köyünde çektik. Filme emek veren Başta İl Milli Eğitim Müdürümüz Bilal GÜR beye, İl Milli Eğitim Şube Müdürümüz Mehmet KARA beye, oyuncuu öğrenci ve öğretmenlerimize, Filmin Senaryosunu yazan Murat KAYA beye ve çekim ekibine teşekkür ederiz.

Kas

25/11/2023 tarihinde okulumuz Konferans Salonunda Okul Aile Birliği Genel Kurulumuzu yaptık. Yoğun veli katılımının sağlandığı genel toplantı sonrası sınıflarda veli toplantıları gerçekleştirildi.

Kas

Güroymaktan farklı üç okul okulumuzu ziyaret ettiler. Okul Müdürümüz okulumuzu tanıttı. Okulu gezdirdi

Kas

Öğrencilerimiz hazırladıkları program ve süprizlerle öğretmenler günümüzü kutladılar. Konferans salonundaki program öğretmenlere okul Müdürünün hediye dağıtması ile bitirildi.